Etiquetes

, , ,

L’associació cultural d’Algemesí L’Ullal Cultural presentarà al Museu de la Festa d’Algemesí, el proper dijous dia 4 d’octubre, a les 19,30 hores, l’exposició de l’artista valencià Jorge Fukuda-Luna. L’exposició serà visitable entre els dies 4 i 28 d’octubre.

Tot seguint amb les activitats que duu a terme des de la seua fundació a inicis de l’any present, L’Ullal Cultural ha estat proposant iniciatives relacionades amb la cultura valenciana, el seu reconeixement i promoció, des de les figures consagrades i reconegudes per tothom, com ara Joan Fuster – autor al que es varen dedicar unes jornades–, fins als nous valors emergents del panorama artístic valencià. Aquest és el cas de l’escultor Fukuda-Luna.

Fukuda-Luna ens sorprén amb el seu constructivisme orgànic a mitjan camí entre la figuració i l’art abstracte. Aquesta apreciació força generalista cal explicar-la, però, en el fet que la seua manera de fer suposa una voluntat de diàleg amb la Natura, presentada davall les poètiques del reciclatge, on la selecció i elecció de fragments de ferro, una vegada combinats, es converteixen en suggerències representatives

La seua visió del món la construeix, precisament, a partir de la connexió mitjançant la soldadura d’objectes no artístics procedents de l’àmbit industrial, deixalles de ferro aparentment inútils que, una vegada fusionades, renaixen per tal de ser novament admirades com a producte de l’home, el temps i la natura. Adquireixen d’aquesta manera una nova dimensió elaborada a partir d’un discurs visual compromés amb el medi ambient. Per al mateix autor, la Natura és qui li ha proporcionat tot allò que necessita físicament i espiritualment. Font d’inspiració per a ell, a canvi d’aquest préstec l’artista li ofereix les seues creacions.

És la intenció de L’Ullal Cultural continuar amb la seua tasca de posada en valor de noves figures emergents en el panorama artístic i cultural nacional valencià, l’art autòcton produït des de la nostra terra però amb vocació d’universalitat.

Carmel Ferragud
President de L’Ullal Cultural d’Algemesí