Etiquetes

, , , , , , ,


Un any més, la Nova Muixeranga d’Algemesí celebra les jornades culturals baix el nom de Muixerola. Poc a poc, van convertint-se en una vertadera Setmana Gran del teixit associatiu local. I és, en eixe afany vertebrador, que enguany es consoliden algunes de les associacions que venen repetint en aquestes jornades com la Casa Cantonera, l’Escola de Tabal i Dolçaina, Fotoaficionats d’Algemesí, l’Associació de Jubilats o el CAMA, i d’altres que s’incorporen de nou, com l’Ullal Cultural o Trabukatu.

La Muixerola d’enguany començarà a la Casa Cantonera, amb un homenatge a Josep Lluís Bausset i Eduard Sarrió, organitzat per l’Ullal Cultural. Durant 5 dies podrem gaudir de diverses activitats lúdic-culturals que tindrà com a plat fort, un correfoc a càrrec dels Dimonis de Campanar de València. La nit i el foc prendran els carrers d’Algemesí la nit del 19 d’octubre, tot al ritme de l’Escola de Tabal i Dolçaina i de Trabukatu.

El dissabte 20, a la plaça Major, el pic i maneta, el xavo negre o la corda acompanyaran l’Associació de Jubilats amb uns tallers de jocs populars, on ensenyaran els més menuts allò que jugaven els nostres majors en el seu temps. Per la vesprada, el Gran Dani Miquel i el seu treball Més Musiqueries, hi serà al Teatre Municipal. I el diumenge, recordarem aquella pantanada del 82, en el seu 30 anivesari, durant la marxa senderista remuntant pel Magre. Un passeig de 15 km per gaudir, amb el CAMA, dels pocs espais naturals verge que queden en el nostre entorn. I tot açò, a més a més, acompanyat amb les pintures de Xavi Ferragut, dels poemes de Alba Camarasa o el lliurament del premi de fotografia de torres humanes, ball al carrer, sopars populars i de les ganes de seguir sumant més associacions els propers anys.