Etiquetes

, ,

El proper dissabte dia 11 de maig, a la Casa Cantonera d’Algemesí tindrà lloc a les 19 h. una tertúlia amb el popular cantant i escriptor valencià Paco Muñoz. Aquesta tertúlia serà conduïda per l’escriptor d’Algemesí Enric Lluch. Lluch i Muñoz són grans amics des de fa molts anys i, és per això, que aquesta serà una bona oportunitat per trobar-se amb el Paco més íntim, pot ser el menys conegut. Volem repassar amb ell la seua dilatada experiència artística i el seu compromís amb el nostre país, o el que és el mateix, poder aproximar-nos a l’evolució social dels valencians en la segona meitat del segle XX i el que portem del XXI. Paco aprofitarà l’acte per presentar-nos la publicació del CD ‘A dos de val’ (Pilota encalà), i que ell ha editat, CD que recull l’actuació que Ovidi Montllor va fer a l’Olleria (Vall d’Albaida) el 1993, on va fer un recital de poemes de Joan Fuster, un any després de la mort de l’escriptor de Sueca.

En temps en què la nostra llengua veu perillar el seu ús en l’ensenyament, no vindrà malament que algú que ha treballat per la cançó infantil i és un gran coneixedor dels nostres escriptors en valencià ens diga la seua al respecte. La participació i la veu del públic assistent serà així molt important en aquest acte. Volem que realment es materialitze el format tertúlia.

La tertúlia s’emmarca dins les jornades “El despertar d’un poble” que la Plataforma 25 d’Abril, creada arran de la iniciativa de l’associació L’Ullal Cultural d’Algemesí, està dedicant al voltant d’aquesta data de gran significació per al País Valencià. Amb aquest acte pretenem posar en valor una persona de la trajectòria de Muñoz i contribuir així també a aquest “despertar” que hem posat per lema.

Volem remarcar que fins ara les activitats programades amb motiu de les jornades han estat un èxit. El divendres passat més de 120 persones participaven en la marxa senderista nocturna organitzada pel grup CAMA, d’Algemesí. Ahir també es clausurava l’exposició “L’or dels valencians”, que en breu començarà a ser exposada per diferents ajuntaments i centres culturals del País Valencià.

entre_amics