Etiquetes

,

Benvolguts amigues i amics de la filosofia.
En primer lloc des de L’Ullal Cultural volem donar-vos les gràcies per l’assistència el passat dia a la primera sessió del café filosòfic. Va estar un èxit que, se’ns dubte, ens va sorprendre, i possiblement per això les coses no van eixir tal i com ho teníem plantejat. Però la vostra presència ens encoratja i anima a continuar fent-ho millor.
Tal i com quedàrem la pròxima sessió serà el dia 24 de febrer, dilluns, a les 7:30 de la vesprada, ja que acordàrem anar alternant dilluns i dimarts. Continuarem amb el tema de la felicitat i ens veurem novament en la sala Vicent Castell de la Biblioteca al voltant d’un cafenet o unes brossetes.
Us fem arribar, per una banda un resum un “acta-pluta d’idees” del que allí es va dir. Entre les 30 persones que participaren es van indicar coses molt interessants. Elaborant-lo, i veient el que allí diguérem, hem constatat que pràcticament entre tots indicàrem les principals reflexions i qüestions que en 2.500 anys s’han dit sobre la felicitat.
Per un altra banda us fem arribar el text que centrarà la nostra reflexió del proper dia. Seguint les vostres recomanacions hem triat un text d’André Comte-Sponville, i en concret és la introducció el primer capítol d’una obra seua sobre el tema “La felicidad, desesperadamente” (Ed. Paidós). Sponville és un dels principals divulgadors de la filosofia en França que sap escriure per al públic en general.
Per a properes sessions, i si decidim continuar el tema, enviaríem un recull de xicotets fragments de textos d’autors clàssics; però això ja ho decidirem.
Pel que fa a la dinàmica, a partir del text i de l’“acta” que us enviem, realitzarem una breu reflexió de 15-20 minuts per emmarcar la qüestió, i després ja intervindrem tots lliurement i espontàniament. Recordem que també tenim les preguntes del final del primer text que us enviàrem, que igualment us poden ajudar a reflexionar. Ens agradaria també que si teniu algun fragment de text filosòfic, novel·la, poesia, article d’opinió… que considereu interessant que el portàreu per comentar-lo. El café filosòfic l’hem de fer entre tots i totes.
Esperem novament la vostra assistència i desitgem que sigueu feliços, clar.

Tere i Josep
PD: Us deixem l’enllaç amb el resum de la sessió anterior i del text d’André Comte-Sponville per a la pròxima sessió del 24/2/2014 a les 19:30h.