Etiquetes

,

Amics i amigues:

En l’última sessió quedàrem que el proper dia de Café Filosòfic seria el dilluns 5 de maig, com sempre a les 19.00 hores i a la Sala Vicent Castell de la biblioteca d’Algemesí.

Tal i com acordàrem anem a canviar del tema i anem a filosofar sobre el tema del “jo”, el sorgiment de la consciència d’individualitat a la societat actual.

Us proposem dos textos de lectura. Tot i que possiblement el primer dia sols puguem abordar el primer, us fem arribar els dos per a que aneu llegint-los amb temps.

El primer és de Vernant, “El individuo en la ciudad”, un text molt interessant que remunta la qüestió als propis origens de la societat occidental, als origens de la polis grega.

El segon es de Gergen i ens parla una mica de com ha anat canviant la concepció de la modernitat a la suposada postmodernitat en la qual ens trobem (Us enviem el segon text en un segon correu)

Esperem que gaudiu de la seua lectura i ens veiem el dilluns 5 de maig per fer-nos un cafenet -o el que us abellisca- i conversar amigablement.

Salutacions:

Tere i Josep

PD: Ací teniu els textos:
Gergen: “El yo saturado”
Vernant: “El individuo en la ciudad”