Etiquetes

,

Us volem informar de la pròxima activitat de la nostra associació. Es tracta de la presentació del llibre “Vicente Enrique Tarancón. Cardenal de l’Església”. Serà el proper divendres 30 de gener, a les 20 h. a la Basílica de Sant Jaume.
En paraules de Josep Miquel Bausset “Tarancón va ser un bisbe sensible al sofriment i a les necessitats de la gent, un bisbe que no marcava distàncies sinó que s’acostava sobretot als qui més patien. I és que Tarancón al llarg del seu ministeri pastoral, primer com a capellà i consiliari d’Acció Catòlica i després com a bisbe de Solsona, Oviedo, Toledo i Madrid, va ser per damunt de tot un home afable i pròxim als qui patien. A més de ser també un bisbe que aplicà a l’Estat espanyol la renovació que va nàixer amb el Concili Vaticà II.
[…] Quan hi ha una generació de valencians que no va conèixer el Cardenal de la Transició, mort el 1994, és important recuperar la seua figura i la seua trajectòria en el camp de la pastoral, en la renovació conciliar i pel seu compromís per una Església lliure i independent del poder polític. I també en la defensa de la nostra llengua”.
Extret del diari digital La veu del País Valencià, 14/10/14.

Tarancon