Etiquetes

, ,

El proper divendres dia 13 de febrer, a les 19,30 h, tindrà lloc al Casino Lliberal la presentació del llibre de Carme Llanes Domingo “L’obrador de Pere Nicolau. L’estil gòtic internacional a València (1390-1408)”, publicat recentment per la Universitat de València. L’esmentat volum constitueix una part essencial de la tesi doctoral de l’autora, que va ser guardonada amb el XXIX Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis històrics, convocat per la Fundació Congrés de Cultura Catalana (2012).
Carme Llanes és professora d’institut, doctora en Història de l’Art i sòcia de L’Ullal Cultural. Aquest, el seu primer llibre, és un estudi magistral de l’obrador que va marcar l’inici del segle XV a València per la seua enorme influència i el grup de pintors que s’hi va formar, entre altres Gonçal Peris, amb qui el Consell Municipal d’Algemesí contractaria l’elaboració d’un retaule.
Si voleu conèixer amb detall com funcionava el taller d’un pintor gòtic, com ensenyava l’ofici als seus aprenents i com establia relacions professionals amb altres pintors, quins eren els seus clients i com s’hi relacionava, com era la seua vida quotidiana, les seues intimitats o el seu patrimoni, val la pena que llegiu aquest magnífic llibre.
Aquest volum és entre altres coses, la reivindicació d’un pintor nostrat, desconegut per a la majoria, però és també la manifestació del valor del document d’arxiu, d’aquells espais que custodien la nostra memòria i que són un dels més preats patrimonis. Perquè pocs estudis poden presumir d’estar tan ben documentats i que s’haja interrogat tan bé aquestes fonts per a obtenir un resultat tan lluït.
Presentació llibre Carme Llanes